Youtube


Αυτό είναι το προφίλ μου στο Youtube. Έχω ανεβάσει πολλά βίντεο σχετικά με τα μανιτάρια.

http://www.youtube.com/user/bkaounas

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008

ΑΙΩΝΙΑ ΝΕΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ





Το GANODERMA LUCIDUM είναι ένα εδώδιμο μανιτάρι, που χρησιμοποιείται ως παραδοσιακό φάρμακο, για περισσότερα από 2000 χρόνια στην Κίνα. Μεγάλο σκουρόχρωμο, σκληρό, με ξυλώδη υφή και καφέ λείο περίβλημα.
Τα ξερά μανιτάρια δεν έχουν τη δυναμική όπως τα φρέσκα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κατά τη συγκομιδή του κορμού των μανιταριών η περιεκτικότητα των ενεργών συστατικών τους έχει μειωθεί. Χαρακτηρίστηκε ως το φάρμακο των βασιλιάδων και ειδικότερα της δυναστείας των Μινγκ.
Στην αρχαία Κίνα το GANODERMA LUCIDUM σαν φάρμακο κατείχε σημαντική θέση, ώστε η αποτελεσματικότητα του στην ιατρική να είναι καταγεγραμμένη στο πιο παλιό Κινέζικο ιατρικό εγχειρίδιο (2000 χρόνια πριν).
Το βιβλίο γνωστό στην Ιαπωνία ως «shinoh Honsokhkyo» αποτελεί το αυθεντικό εγχειρίδιο της παραδοσιακής ιατρικής επιστήμης. 365 είδη έχουν ταξινομηθεί και αναλύονται σ’ αυτό. 120 από αυτά δηλώνονται ως «ανώτερα» φάρμακα, άλλα 120 ως « μέσα» φάρμακα και τα τελευταία 125 δηλώνονται ως «ανεκτά» φάρμακα. Τα ανώτερα φάρμακα αποκαλούνται «βότανα των θεών» και χρησιμοποιούνται για μακροζωία και αιώνια νεότητα. Στα «μεσαίας» κατηγορίας φάρμακα ανήκουν αυτά που λαμβάνονται ως τονωτικά, ενώ τέλος τα φάρμακα της «ανεκτής» κατηγορίας χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία συγκεκριμένων προβλημάτων υγείας. Στο βιβλίο αναφέρεται ότι η πρόσληψη των φαρμάκων της « μεσαίας» και «ανεκτής» κατηγορίας θα πρέπει να γίνεται με μέτρο και όχι συνεχόμενα.
Σε αντίθεση με τα «ανώτερα» φάρμακα τα οποία μπορούν να προσλαμβάνονται συνεχόμενα σε οποιαδήποτε ποσότητα, χωρίς ανεπιθύμητες παρενέργειες. Απ’ τα «ανώτερα» φάρμακα τα οποία είναι καταχωρημένα στο εγχειρίδιο, το GANODERMA LUCIDUM βρίσκεται στην πρώτη θέση.
Αιώνες πριν αναφερόταν ως το φάρμακο που μπορούσε να σου εξασφαλίσει αιώνια νεότητα και μακροζωία. Σήμερα 2000 χρόνια μετά, το GANODERMA LUCIDUM στην Κίνα και σε πολλές χώρες της Ασίας αναφέρεται ως φάρμακο στη θεραπεία του καρκίνου.
Στην παραδοσιακή Κινέζικη ιατρική συστήνεται για τη θεραπεία καρδιακών παθήσεων, της αϋπνίας, της ανδρικής ανικανότητας, της κατάθλιψης, του στομαχικού έλκους. Κατά την διάρκεια των τελευταίων χρόνων έγιναν πειράματα σε ζώα και κλινικά τεστ, προκειμένου τη δημιουργία πρακτικών σχετικά με το συγκεκριμένο μανιτάρι, αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι ακόμη ικανοποιητικά. Η έρευνα συνεχίζεται με ένα μεγάλο αριθμό εργασιών, εξαιτίας της πολυπλοκότητας και της ιδιαιτερότητας του μανιταριού.

Συνοψίζοντας τις τελευταίες αναφορές βρέθηκε ότι το GANODERMA LUCIDUM έχει τις παρακάτω ιδιότητες:
Βελτιώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης και την στεφανιαία ανεπάρκεια.
Βελτιώνει την υπέρταση και υπόταση.
Βελτιώνει την τάση των νεύρων , νεύρωση, αϋπνία.
Βελτιώνει την χρόνια βρογχίτιδα και την ηπατίτιδα Β θεραπεύοντας το συκώτι.
Βελτιώνει τη λευκοκυτταροπενία και το δίκτυοενδοθυλιακό σύστημα
Ευεργετικό και σ’ έναν μεγάλο αριθμό άλλων αδιαθεσιών (άσθμα, υποθυρεοειδισμός κ.λ.π.)
Βελτιώνει τη λειτουργία των νεφρών.
Ισχυρό αντισταμινικό και αντιαλλεργικό .
Βελτιώνει τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα.
Εμποδίζει τη μετάσταση του καρκίνου.
Βελτιώνει τα συμπτώματα της αθροίτιδας και της εμμηνόπαυσης.

Τα δραστικά συστατικά
Το GANODERMA LUCIDUM περιέχει στερόλες, κουμαρίνη, μανιτόλη, αλκαλοειδή πολυσακχαρίτες, οργανικό γερμάνιο, αδενοσίνη, αμινοξέα, τριτερπενοειδή, εργοστερόλες, ολοκληρωμένα πρωτεϊνικά μόρια, ακόρεστα λιπαρά οξέα, βιταμίνες και μέταλλα. Αποτελεί επίσης τη μοναδική πηγή μιας ομάδας τριτερπενίων καθώς και γανοδερικών οξέων, τα οποία έχουν μοριακή δομή παρόμοια μ’ αυτή των στεροειδών ορμονών, των πιο ενεργών πολυζαχαριτών. Τα γανοδερικά οξέα μειώνουν την πίεση του αίματος καθώς και την LDL- χοληστερόλη. Η περιεκτικότητα του σε β-3 γλυκάνες (πολυσακχαρίτες) του δίνει ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες. Μέσω της ιδιότητας τους ( συστατικά χυτινών) να δεσμεύουν επικίνδυνες καρκινογόνες ουσίες, εμποδίζουν την απορρόφηση τους απ’ το λεπτό έντερο και επιταχύνουν την αποβολή τους από τον οργανισμό, προλαμβάνοντας με αυτό τον τρόπο τον καρκίνο του παχέως εντέρου.

Επιπλοκές από τη χρήση
Υπάρχουν πολύ λίγες επιπλοκές από τη χρήση του μανιταριού ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι που το έχουν χρησιμοποιήσει δεν έχουν παρατηρήσει τίποτα. Είναι μη τοξικό, ακόμη και σε μεγάλες δόσεις. Σπάνιες επιπλοκές είναι: Η ζαλάδα, η ξηροστομία, αιμορραγία μύτης, διάρροια, ερεθισμένο δέρμα.

Το μανιταρι αυτο το βρηκε φετος πρωτη φορα στη Ζαγορα ο αδερφος μου Τριανταφυλλος, σε πρεμνο καστανιας.

Οι πληροφοριες αυτες ειναι απο το site της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΘΝΟΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΑΣ

9 σχόλια:

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ είπε...

Καλώς σε βρήκα. Ελπίζω μόνο να μη γίνουμε τόσοι πολλοί οι μανιταρόφιλοι, και εξαφανίσουμε τα μανιτάρια.
Για την Χαλκιδική πάντως δύσκολη χρονιά, λόγω ανοβρίας.
Υγεία να έχουμε και έχει ο Θεός.
Να είσαι καλά φίλε.
Θα τα λέμε.

bkaounas είπε...

Καλώς με βρήκες epicuros. Δεν πιστεύω να εξαφανίσουμε τα τόσο διαδεδομένα εδώδιμα μανιτάρια που κυνηγάμε, ειδικά αν γνωρίζουμε πως να προστατεύουμε το μυκήλιο για να έχουμε ξανά καρποφορίες και του χρόνου. Περισσότερο κινδυνεύουνε από την ανομβρία και τις καινούριες κλιματικές συνθήκες που βιώνουμε. Στο Πήλιο φέτος ήταν από τις καλύτερες χρονιές εδώ και πολλά χρόνια στους Βωλίτες.

iEatArtCritics&Theoretics4Breakfast είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
alexis είπε...

MESA APO EMENA SAS ENHMERVNV OTI EXOYME PLEON KAI STHN ELLADA KAFE KAI SOKOLATA ME GANODERMA!EIMAI STHN DIAUESH SAS GIA LEPTOMERIES.ALEXIS

fani kont. είπε...

ΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ!!!!!!!!ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΤΑΙ,ΑΠΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΥΧΗ Κ ΠΟΛΥ ΨΑΞΙΜΟ...ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΤΟ ΓΕΥΤΕΙΤΕ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΠΟΥ ΑΝ ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΕΤΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΤΑ 400ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ!!!ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΕ Κ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ...ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΣΤΟ ΚΙΝ.6933237032

ira131149@gmail.com είπε...

Εγώ ανακάλυψα τον καφέ με γανόδερμα πριν 2 μήνες και δεν ξυπνάω πλέον τη νύχτα! Πίνω 1 καφέ κάθε πρωί κι αυτό είναι όλο!!!!!!! τηλ. 6942700405

Tsiala Mjavanadze είπε...

Είμαι εδώ και 6 μίνες λάτρης του Γανοδερμα , πίνω καφέδες με γανοδερμα και έχω
φανταστικά αποτελέσματα , έγινα και μέλος εταιρίας Dxn,που βρίσκετε τώρα και στην Ελλάδα, δεν θα το παρατήσω ποτέ.
Θέλω να βοηθήσω στους ανθρώπους να γνωρίσουν αυτό το θαυματουργό βότανο!
www.dxncafe.weebly.com

Dimitris είπε...

Ήρθε η μεγαλύτερη ευκαιρία που περιμένατε ποτέ.

Έχετε φανταστεί να έχετε ένα συνεχώς αυξανόμενο εισόδημα και παράλληλα να βελτιώνετε την υγεία σας?

Πίνετε Καφέ ή τσάι?

Όπως και να πίνετε το αγαπημένο σας ρόφημα, είτε πίνετε είτε όχι καφέ ή τσάι, σας έχει πληρώσει ποτέ κάποια εταιρεία επειδή πίνετε τον καφέ ή το τσάι που παράγει?

Ή μήπως σας έχει πληρώσει κάποια εταιρεία που παράγει καφέ ή τσάι επειδή κεράσατε το προϊόν της?

Είμαστε μια ομάδα απο ανεξάρτητους αντιπρόσωπους μιας εταιρείας παραγωγής καφέ, τσαγιού και άλλων προϊόντων.

Η εταιρεία μας πληρώνει για να καταναλώνουμε τα προιόντα της, ή απλά να τα διαφημίζουμε.

Εάν όντως σας ενδιαφέρει αυτή η θαυμάσια ευκαιρία, ή ενημερωτικά θα θέλατε να μάθετε περισσότερα, συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα επικοινωνίας με τα στοιχεία σας, και μέλος της ομάδας μας θα επικοινωνήσει μαζί σας το συντομότερο.

http://www.coffee-opportunity.com/contact/

Unknown είπε...

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ BLOG ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΤΟ ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΔΩΘΗΚΕ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ, ΝΑ ΨΑΞΩ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΩ ΣΤΟΝ ΚΑΦΕ ΜΕ ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ ΤΗΣ DXN. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ ΕΔΩ: http://dxnskiathos.weebly.com
ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΑΛΛΑΖΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΒΕΛΤΙΩΣΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ!
ΚΑΝΤΕ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑ, ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΗΤΕ!!!