Η μαύρη τρούφα του Όρεγκον (Leucangium carthusianum) ανήκει στα υπόγεια μανιτάρια. Συγκεκριμένα είναι ένας ασκομύκητας που δεν ανήκει όμως στην οικογένεια των τρουφών - Tuber. Στην Αμερική όμως έχει επικρατήσει αυτή η ονομασία. Είναι ένα κορυφαίο εδώδιμο είδος με μεγάλη ζήτηση στην Αμερικανική ήπειρο. Στην Ελλάδα πρωτοανακαλύφθηκε πριν μερικά χρόνια στην Πελοπόννησο, τώρα είναι γνωστό και στην Ήπειρο. Στην χώρα μας δεν είναι γνωστό και φυσικά και η γευστική του αξία. Παρακάτω θα παραθέσω κάποιες απλές συνταγές που έκανα χρησιμοποιόντας το παραπάνω υπόγειο μανιτάρι.
1. Ζυμαρικά (Liguini) με μαύρη τρούφα του Όρεγκον
Ζεσταίνουμε το νερό και βάζουμε λίγο αλάτι. Βράζουμε τα λιγκουίνι για 8-9 λεπτά. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε. Έπειτα στην ζεστή κατσαρόλα βάζουμε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο και το τρίμα από την μαύρη τρούφα του Όρεγκον. Μόλις λιώσει το βούτυρο και βγουν τα αρώματα του υπογείου μανιταριού, ρίχνουμε ξανά τα λιγκουίνι στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως. Μπορούμε να τρίψουμε και τυρί της επιλογής μας. Εγώ χρησιμοποίησα παρμεζάνα.
Καλή σας όρεξη !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου