Αρχικά συναντηθήκαμε στις 9:00 π.μ. στα διόδια του Καπανδριτίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα, αφού γνωρίστηκαν οι μανιταρόφιλοι μεταξύ τους, ξεκινήσαμε στις 9:30 π.μ. για τις εγκαταστάσεις μανιταροκαλλιέργειας στην Εύβοια.
Επισκεφθήκαμε τις εγκαταστάσεις μανιταροκαλλιέργειας - ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΔΙΡΦΥΣ, στην Εύβοια. (http://www.manitariadirfis.gr/el/proionta/apoksiramena-dirfis/25)
Όπως βλέπετε υπήρχε μεγάλη συμμετοχή
Εδώ βλέπετε τον Λευτέρη Λαχουβάρη - Γεωπόνο, να μας ενημερώνει για την καλλιέργεια των μανιταριών. Όλες οι πληροφορίες που μας είπε ο Λευτέρης ήταν χρήσιμες, αυτό όμως που δεν γνώριζα είναι ότι χρησιμοποιείτε το μυκήλιο του Ganoderma lucidum ως βιοφίλτρο.
Διαλογή των πλευρωτών
Ζύγισμα
Συσκευασία
Ετικέτες με την επωνυμία της επιχείρισης και την ταυτότητα του μανιταριού.
Έτοιμη η συσκευασία προς κατανάλωση
Ένα άλλο είδος συσκευασίας
Pleurotus ostreatus
Έτοιμα για το εμπόριο
Από εδώ θα ξεπιδήσουν σε λίγες μέρες οι πολύ νόστιμοι, θρεπτικοί αλλά και φαρμακευτικοί πλευρωτοί.
Ευχάριστη έκπληξη για μένα ήταν που είδα πρώτη φορά στις εγκαταστάσεις την πιο κάτω αφίσα, που είναι από τη σχολή που σπούδασα, το τμήμα που έκανα την πτυχιακή μου και την πρακτική εξάσκηση, από τον καθηγητή μου Ζαχαρία Αθανασίου που μ'έβαλε αρχικά στον κόσμο των μανιταριών.
Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το βουνό για μανιτάρια. Σε ένα πολύ όμορφο μέρος με μικτό δάσος από έλατο και καστανιά
Αφού μαζέψαμε τα μανιτάρια μας (είχε αρκετά μανιτάρια για καταγραφή, όχι όμως σε ποσότητα από εδώδιμα), ξεκίνησε η δύσκολη και σημαντικότερη διαδικασία, αυτή της ταυτοποίησης των ειδών.
Και μερικά αταυτοποίητα είδη.
Και εδώ βλέπετε την δική μου αχυρόμπαλα που πήρα από τον Λευτέρη, πως καρποφόρησε μετά από περίπου 2 εβδομάδες.
2 σχόλια:
μονο μανιταρια στην ζαγορα δεν μαζεψατε ο τιτλος λεει μανιταρια στη ζαγορα περιπου
και ότι έχει σχέση με μανιτάρια....
περίπου....
Δημοσίευση σχολίου